Like or Dislike?

a Opinem

La pregunta que es fan últimament molts adolescents

“M’ha agradat el vídeo, li donaré like“. “No m’ha agradat el vídeo, li donaré dislike“. Amb aquest argument, els adolescents que miren YouTube, i que hi tenen un compte, afegeixen el seu m’agrada o no m’agrada als vídeos. Quasi tots l’hem deixat alguna vegada, per satisfer a altres o perquè aquell vídeo tan currat que acabes de veure t’ha agradat de debò. El dislike és el mateix, si acabes de veure un vídeo que no t’ha agradat el seu contingut, només li dónes dislike.

Ara a Instagram està en període de prova una funció amb què alguns milions d’usuaris no poden veure els me gusta. Això es dóna per una causa principal i és que, per moltes persones, el número de me gusta que rep en una publicació els pot afectar més del que sembla, ja que hi ha adolescents que es deprimeixen quan veuen que un conegut o amic té més me gusta que ell en una publicació. A simple vista potser no ho sembla però molts adolescents se senten inferiors a altres, només per una quantitat de me gusta que ells no tenen o que no han aconseguit arribar mai.

Icona del me gusta de Facebook. Font: Wikipedia

Instagram de moment no ha fet aquest canvi -que les persones no puguin veure la quantitat de me gustas en una publicació- només està en “període de prova”. Però, la pregunta és: Podrem veure properament quants likes ha aconseguit tal persona i quants he aconseguit jo?

Soy Candela Alonso. Tengo 14 años, y voy a 3ro de la ESO. MI asignatura favorita es la Revista. En mis días libres quedo con mis amigas, hago mis deberes, miro Netflix, juego a la PS4 con mis amigos… Lo que me gustaría ser de mayor es radióloga. No soy muy fan de los libros, pero me encanta leer los libros de "After", mi serie favorita es “La Casa De Papel” o “Stranger Things”.