Marc Ariño: “Era estudiant i ara sóc professor del mateix institut”

a Persones Extraordinàries

L’estudiant de Filologia Catalana repassa amb la revista la seva trajectòria acadèmica ara que fa pràctiques a l’Institut on va estudiar, el Marta Mata

En Marc Ariño Casals va néixer el 1998. Va fer la primària a l’Escola Santa Maria del Mar i, als 11 anys, va començar la secundària a l’Institut Marta Mata. Li agradaven tant les lletres com les ciències, però ”vaig seguir el meu cor i vaig fer el Batxillerat humanístic” (2014-2016).

Després, es va presentar a la selectivitat i va accedir a Filologia Catalana, la primera opció. Ara fa quart de carrera a la Universitat Rovira i Virgili, a Tarragona. Quan acabi, voldrà fer el màster d’Educació Secundària a la mateixa universitat i un doctorat de dialectologia, ”a proposta d’un professor de la carrera”. En un futur voldrà ser ”professor de secundària i d’universitat, anar a l’estranger, fer de traductor i moltes coses més”.

Ara, ha tornat al nostre institut per fer les pràctiques universitàries. Ell a nivell de coneixements, prefereix la universitat ”perquè t’amplia el teu món. A secundària veus un sostre de nivell, llavors quan arribes a la universitat veus tot l’altre que no havies vist a l’institut”. També destaca que a nivell de professors, com que a Filologia Catalana són pocs alumnes, ”es crea un ambient i una relació semblant a la que tenia amb els professors al Marta Mata”.

Hem dic David Carbonell tinc 14 anys, vaig néixer al 10 de Agost del 2005. Vaig al INS MARTA MATA, a 3r al grup A. M’agrada el futbol, jugo al Cambrils, m’agrada mirar els partits del Barcelona (La Champions, la lliga i més…). També m’agrada jugar ha videojocs com per exemple Fifa 20 i el Rocket League i més.