Els tres atacs que han causat el conflicte entre Iran i els Estats Units

a Actualitat/Vida

La notícia de l’assassinat del poderós comandant iranià Qasem Soleimani ha desencadenat vàries rèpliques que tensen les relacions entre els dos països

Tres atacs han mantingut el món en suspens. El primer atac, el que iniciava el conflicte entre els Estats Units i l’Iran, el confirmava el Pentàgon en la matinada del 3 de gener. El llançament de míssils des d’un dron americà impactava contra el cotxe del general iranià Qasem Soleimani, acabant amb la seva vida, quan es dirigia a l’Aeroport Internacional de Bagdad. Soleimani era considerat un ”terrorista” per Donald Trump.

L’atac al cotxe del general Soleimani

Aquest episodi no ha trigat en desencadenar rèpliques iranianes. El segon atac el protagonitzava l’Iran enviant dos míssils balístics a dues bases militars estatunidenques a l’Irak, la d’Al-Assad, a l’oest de Bagdad, i la d’Irbil, a prop de la frontera amb l’Iran. Els Estats Units, a través del seu president, han confirmat que no hi ha hagut cap ferit i que els danys han estat mínims. En el mateix missatge, Trump ha aprofitat per treure pit tot recordant que els Estats Units tenen «l’exèrcit més poderós i ben equipat en qualsevol part del món, amb diferència ».

El tuit de Trump després dels atacs iranians a les seves bases a l’Irak

I l’últim atac, el més recent i el mes tràgic, ha estat el de l’avió ucraïnès en el qual viatjaven més de 170 passatgers. L’Iran ha reconegut haver fet caure l’avió amb dos míssils en un, diuen, “desastrós error”.

Impacte dels míssils contra l’avió ucraïnès

El més recent de

Anar a dalt