”Pensàvem que havia esclatat l’edifici”

a Actualitat/Vida

El dimarts 14 de gener a la tarda explotava la planta petroquímica IQOXE de La Canonja, a Tarragona, i hem parlat amb un dels testimonis de la tragèdia

El passat 14 de gener a la tarda ha tingut lloc una explosió a la planta petroquímica de Tarragona. Hi ha hagut un total de sis ferits (dos d’extrema gravetat) i tres morts, un d’aquests a Torreforta, a tres kilòmetres d’IQOXE. Per la forta ona expansiva, la tapa del reactor va sortir disparada des del polígon, impactant un edifici. La tapa va entrar per la finestra, ocasionant la caiguda del sostre d’un primer pis, causant la mort de l’inquilí del veí de sota.

”Ha esclatat l’edifici”

Sílvia Rodes, professional del EAP (Equips d’Orientació i Assesorament Psicopedagògic), institució que dóna suport als alumnes que presenten necessitats educatives especials, ha parlat amb el M&M Salou Report. Ella es trobava al lloc dels fets en el moment de l’explosió. Rodes estava al complex educatiu La Laboral, impartint un curs a escassos metres de la planta.

Sílvia Rodes, testimoni dels fets del passat 14 de gener. Font: Diari de Tarragona

Ens relata que van sentir tremolar el terra i les finestres després d’escoltar una gran explosió i van veure foc per la finestra. Immediatament van trucar al director del centre, Joan Marc Segarra, el qual els va indicar que es confinessin i comuniquessin de seguida la situació al 112.

Minuts després els van contactar i els van transmetre el que sentien: ”hi ha un gran núvol negre que ens irrita la gola i els ulls”. La Sílvia Rodes, en exclusiva pel M&M Salou Report, assegura que “va ser com un tret a pocs metres de distància” i arriba a afirmar que “pensàvem que havia esclatat l’edifici”.

Un gran ensurt, sens dubte, per a tota la població que viu prop d’aquestes fàbriques tan perilloses. Salou està enmig d’una potent petroquímica i d’una nuclear. Esperem que es controlin més aquestes situacions i que aquestes circumstàncies no es tornin a donar.

Me llamo Lucía Blanco y tengo 14 años. En mi tiempo libre me gusta salir a pasear, jugar a tenis, mirar Netflix, leer, quedar con mis amigos y jugar a la PS4. Mi asignatura preferida es biologia. Me gusta ver peliculas de acción y de terror y mirar series como Stranger Things y La Casa De Papel. De mayor quiero ser veterinaria.

El més recent de

Anar a dalt