https://cuidateplus.marca.com/familia/nino/2016/11/20/tolerancia-cero-bullying-136522.html

Mediació, la solució per acabar amb el ‘bullying’

a Actualitat/Vida

El bullying és un el problema que 1 de cada 4 joves pateix a diari, segons un informe de la Barça Foundation

La mediació és un mètode per resoldre problemes dialogant entre els alumnes. Al nostre centre, l’Institut Marta Mata, som pilot del programa d’innovació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat #aquiproubullying, un projecte d’XTEC amb el principal objectiu d’implicar la comunitat escolar davant els casos d’assetjament, entre d’altres.

També disposem d’una nova eina, el B-resol, una app que permet enviar missatges de forma anònima al professorat, per a poder-los explicar qualsevol tipus de problema.

En aquesta línia, també es treballen optatives per evitar i solucionar els problemes, com ara Guaita, que implica als estudiants de 3r d’ESO i els fa vigilar en hores d’esbarjo a l’alumnat per evitar baralles i agressions o Mediació, una assignatura que ensenya a l’alumnat de 2n d’ESO a saber solucionar conflictes entre alumnes.

Però encara que el Marta Mata compti amb aquests nous mètodes, que de ben segur han evitat molts problemes, hi ha hagut incidents de bullying al nostre institut.

Un d’ells va passar fa 2 anys. La víctima anava a 1r d’ESO, com els dos agressors, i no va dir res a ningú. Va ser la mare la que va veure que tenia blaus a les cames. Immediatament la mare va advertir al centre de la situació i es va actuar. Als agressors se’ls va obrir un expedient acadèmic.