“No m’ha canviat massa la vida”

a Memòria de la Gent Gran/Persones Extraordinàries

Entrevisto a la meva àvia per telèfon, després d’un parell de mesos confinats a causa de la pandèmia pel COVID-19

Portem dos mesos confinats i les ganes de recuperar certa normalitat són evidents. El col·lectiu que més ha patit les conseqüències d’aquesta pandèmia és la gent gran. Ells són els més vulnerables a la malaltia i per això el seu aïllament ha estat més sever que el de la gran majoria. Per tot plegat truco a la meva àvia sovint. En aquesta ocasió, l’he entrevistat per al Marta Mata Report. Això és el que ens explica.

Eloi: Com estàs vivint tot això, àvia?

Àvia: No m’ha canviat massa la vida, ja que en una situació normal sortia poc de casa. Per sort vivim en un xalet i l’avi i jo tenim espai per a passejar i prendre l’aire. Al teu avi sí que li ha canviat més la vida, ell sempre estava pels boscos i les muntanyes buscant bolets o fent llenya, ara això no ho pot fer i només li queda anar al mas a donar menjar als conills i a les gallines i cultivar la terra.

E: Esteu prenent mesures de protecció?

À: Per a sortir a comprar ens posem la mascareta i intentem anar-hi només un dia a la setmana. Ens rentem les mans molt sovint i a casa tenim una màquina d’ozó que, segons diuen, purifica i renova l’aire.

E: Trobeu a faltar relacionar-vos amb la gent?

À: Sobretot el que trobem a faltar és no tenir contacte amb la família i no poder abraçar els fills i el nostre estimat nét (que ets tu, Eloi). De cara a l’altra gent, segueixo tenint contacte amb el veïns i parlem força sovint per la terrassa o el jardí.

E: Què fareu quan pugueu sortir de casa?

À: Com ja t’he dit, la meva vida no ha canviat massa, però tot i així tinc ganes de tornar a la normalitat i poder fer les tasques sense pensar ens els horaris que han establert i sobretot tinc una gran necessitat d’anar a la perruqueria. El teu avi sí que està esperant de poder sortir amb el seu 4×4 a donar tombs per les muntanyes.

Em dic Eloi Cunill Pujols, tinc 13 anys. Vaig néixer el 14 de novembre de 2005 a Tarragona. M’agrada el futbol (jugo al Club Salou Futbol Sala) i jugar a la Ps4. Sóc seguidor del Barça.

El més recent de

Anar a dalt