“Encara no hem pogut tornar a contractar a tots els empleats d’abans”

a Persones Extraordinàries

Entrevistem a la Catalina Pérez, propietària de les botigues de roba Lavilla i Mosaic de Salou, i ens explica com s’ha hagut de renovar amb la pandèmia

Salou va arribar a la fase 2 del desconfinament aquest passat dilluns 25 i molts comerços s’han posat al dia. S’ha d’afavorir el comerç de proximitat i els petits empresaris salouencs volen donar confiança amb la nova obertura. Les mesures de seguretat són una obligació essencial per obrir els negocis amb normalitat i hem parlat amb la Catalina Pérez, propietària de les botigues de roba Lavilla i Mosaic, perquè ens expliqui com ho està portant tot plegat.

Marta Mata Report – Quin dia vau obrir de nou les vostres botigues?

Catalina Pérez – A mitjans de març vam tancar d’un dia per un altre sense saber quant de temps hauríem d’estar així. Per sort el dilluns 11 de maig vam poder obrir Mosaic amb horari reduït.

MMR – Quines mesures heu de prendre per mantenir el comerç obert?

CP – De moment només hem obert una botiga perquè encara no sabem si seria rendible mantenir obertes les dues. A Mosaic hem posat un cartell avisant de l’obligació de portar mascareta i hem col·locat un dispensador de gel desinfectant a l’entrada. A dins hem assenyalat els dos passadissos, un d’entrada i l’altre de sortida, i s’ha limitat l’accés a un màxim de 16 persones alhora. Després d’emprovar-se la roba els clients, es desinfecta el vestidor i la roba que no s’adquireix es guarda a una sala on es farà una desinfecció de raigs ultraviolats. A més, cada nit, quan es tanca la botiga, instal·lem una màquina d’ozó per a fer una desinfecció total.

MMR – Quina protecció porten els empleats?

CP – Ara només tenim dues treballadores i porten mascareta, guants i desinfecten la zona de treball sovint.

MMR – Quins són els horaris d’obertura?

CP – Fem un horari diferent que abans. Obrim a les 10:00 i fins a les 13:30 i de tarda obrim a les 18:00 fins a les 21:00. Fem una miqueta menys que abans però és perquè no hi ha molta gent.

MMR – Es nota molt que no hi hagi turistes?

CP – La gent del poble que ens coneix compra de la mateixa manera però es nota molt la mancança de gent d’altres indrets. Esperem que aviat es pugui viatjar i vingui molta gent a Salou, perquè encara no hem pogut contractar a tots els empleats que teníem abans, per falta de clients.

Està previst que el 22 de juny ja es pugui viatjar des d’altres províncies a Salou. Sens dubte el turisme serà un incentiu per a salvar la temporada estiuenca.

Me llamo Lucía Blanco y tengo 14 años. En mi tiempo libre me gusta salir a pasear, jugar a tenis, mirar Netflix, leer, quedar con mis amigos y jugar a la PS4. Mi asignatura preferida es biologia. Me gusta ver peliculas de acción y de terror y mirar series como Stranger Things y La Casa De Papel. De mayor quiero ser veterinaria.