Alumnes agafant mostres de sorra a la platja. (Font de la imatge: pròpia)

Els alumnes de l’Institut Marta Mata recullen mostres de sorra per al projecte Observadors del Mar

29 views

Aquest febrer els alumnes del 3rC van anar a la platja a estudiar la presència de microplàstics

El passat dimarts 2 de febrer els alumnes del 3rC del Marta Mata, acompanyats de la professora Mercè Castellà, van fer una sortida a la platja més propera a l’institut per a recollir mostres de sorra, dins de l’optativa de Medi Ambient.

Restes que els alumnes van trobar a la sorra. Font de la imatge: pròpia

El nostre institut col·labora amb Observadors del Mar, recollint dades del mar per a estudiar la presència de microplàstics. Es tracta d’una organització que treballa amb centres escolars en la investigació marina. És a dir, és un projecte de ciència ciutadana per a conèixer l’estat actual dels nostres mars.

Dues alumnes agafant mostres de sorra. (Font de la imatge: pròpia

Un exemple de la contaminació que els alumnes han trobat a les platges són les boles de plàstic anomenades pèl·lets. El 2018, en un sol episodi, se’n van detectar fins a 90 milions a la platja de la Pineda.

Redactors juniors

close

El més recent

Drogues i adolescents

Segons els darrers informes, s’ha detectat una disminució del consum d’alcohol i tabac entre els joves