Els adolescents i el descobriment de les drogues, un tema preocupant per a molts . (Font de la imatge: unsplash.com)

Drogues i adolescents

34 views

Segons els darrers informes, s’ha detectat una disminució del consum d’alcohol i tabac entre els joves europeus de 15 i 16 anys

L’estudi del Projecte Europeu d’Enquestes Escolars sobre l’Alcohol i altres drogues, realitzat a 35 països durant el 2019, conclou que s’ha detectat una disminució del consum d’alcohol i tabac entre els joves de 15 i 16 anys.

El consum de begudes alcohòliques entre els adolescents europeus continua sent elevat: una mitja del 79% dels estudiants reconeix haver-ne consumit en alguna ocasió durant la seva vida i un 47% durant l’últim mes (el 38% de les noies). De totes maneres, les xifres han baixat de forma constant des del 2003, quan les dades van arribar a màxims del 91% (algun cop) i el 63% (últim mes).

Els patrons de consum han canviat durant aquests anys i ara les dades són semblants entre nois i noies. El consum de cigarrets, però, és més alt en noies que en nois. Un 11% d’elles fumen, davant d’un 7,2% d’ells. A banda, l’observatori alerta sobre el consum de cànnabis d’alt ric entre el 4% dels joves.

Redactors juniors

close

El més recent