Dibuix de l'Enrique San Francisco. (Font de la imatge: wikiwand.com)

Mor Enrique San Francisco

60 views

L’actor i humorista madrileny ha mort als 65 anys a causa d’una pneumònia bilateral

L’actor i humorista madrileny Enrique San Francisco ha mort als 65 anys després de diverses setmanes hospitalitzat amb una pneumònia bilateral a l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid. El seu estat de salut s’havia complicat a començaments d’any i el 12 de gener va haver d’anunciar la suspensió de la representació de la funció que tenia prevista a Getxo en plena gira amb l’espectacle d’humor La penúltima.

L’actor portava anys arrossegant problemes de salut, agreujats el 2002 quan va patir un accident de moto pel qual va estar més d’un any sense poder-se moure. Va estar enganxat a les drogues durant molt temps, va perdre amistats, es va recuperar i va tornar als escenaris.

San Francisco era un personatge d’extrems: fa riure i et pot fer plorar. En la seva vida era capaç d’aparèixer en la representació de la seva obra de teatre vestit de carrer quan el públic ja estava assegut a les butaques. Amb una àmplia trajectòria en cinema, teatre i televisió, San Francisco es va donar a conèixer dins el món del “cinema quinqui” amb diverses col·laboracions en pel·lícules d’Eloy de la Iglesia com Colegas (1982), Navajeros (1980) i Los pipiolos (1983). El 1975, va participar en dos episodis de la sèrie de TVE El Pícaro, de Fernando Fernán Gómez, on, segons el mateix actor, va ser doblat per l’actor José Moratalla a causa de la mala situació en què es trobava després d’un viatge d’excessos a Eivissa. En ràdio ha col·laborat amb “No somos nadie”, presentat per Pablo Motos a M80 Radio. També ha participat en videoclips, amb Loquillo i Trogloditas (El Manager), amb Rosario Flores, amb qui va tenir un romanç (Gypsy Funky Love Em Do) i amb La Fuga (Humo y Cristales).

Redactors juniors

close

El més recent