L'actuació ràpida amb els desapareguts és bàsica. (Font de la imatge: unsplash.com)

803 menors desapareguts a Espanya el 2020

41 views

Segons la fundació ANAR va haver-hi 2.290 consultes i amb una campanya vol donar a conèixer el telèfon 116000 per aquests casos

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional dels nens/es desapareguts/des, la fundació ANAR (Ajuda a Nens i Adolescents en Risc) ha llançat recentment una campanya de conscienciació i sensibilització per donar a conèixer el telèfon 116000, número oficial de la Unió Europea per a casos de desaparicions de menors d’edat i que a Espanya gestiona aquesta fundació.

El 2020, tot i que el confinament va causar una baixada dels casos, ANAR va gestionar 803 casos de menors desapareguts i va atendre 2.290 consultes. D’aquests 803 casos el 63,5% van ser fugides o intents d’escapar de casa; un 20,8% van ser menors d’edat expulsats de la llar; un 8,5% es van deure a segrestos i sostracció parental; un 5.6% dels casos van ser pèrdua, accident o un altre tipus de desaparició; un 1% es van tractar de segrests amb fins criminals; i un 0,6% van ser casos de nens, nenes o adolescents migrants no acompanyats.

Segons les dades oficials del Centre Nacional de Desapareguts (CNDES) que pertany al Ministeri de l’Interior, del qual la Fundació en forma part sentla única organització especialitzada en menors, el 65% de desaparicions a Espanya són menors d’edat. La fundació també va recopilar un retrat de la víctima més freqüent. Es tracta d’un noi adolescent, d’entre 13 i 17 anys, amb nacionalitat espanyola (68% dels casos).

A més d’aquesta campanya, la Fundació ANAR també dona suport a iniciatives internacionals com Missing Children Europe, que integren les entitats responsables del 116000 a Europa, i Ambert Alert, organitzacions de les quals forma part i que també es dediquen a alertar sobre aquestes situacions d’alt risc per als menors d’edat i ajudar a les famílies que estan patint.

Redactors juniors

close

El més recent