L’Institut Marta Mata fa un especial pel Dia en contra la violència de gènere

L’alumnat ha fet exercicis a les hores de Tutoria i Educació Física

El 25 de novembre és el Dia en contra de la violència de gènere. Per a conmemorar-ho, l’alumnat del Marta Mata ha fet exercicis per protestar a les hores de Tutoria i Educació Física.

A l’hora Tutoria, les i els alumnes de 3r d’ESO han vist un vídeo que explicava el nou senyal que s’utilitza per a expressar quan una persona, sigui home o dona, pateix violència de gènere. Posteriorment, tots i totes han fet un dibuix d’aquest senyal on hi han afegit una frase en contra de la violència de gènere.

A les classes d’Educació Física s’ha fet un joc que consisteix a dir una frase en commemoració a aquest dia quan es passava la pilota. Per exemple: “L’esport no només té un gènere”.

I un exemple claríssim és l’Alexia Putellas. Recentment, aquesta jugadora espanyola de 27 anys del Barcelona ha guanyat un gran premi en el món del futbol, La Pilota d’Or. La jugadora del FC Barcelona ha sigut una de les premiades per France Football. Quan li van entregar el premi, Alexia es va emocionar i li volia donar les gràcies a totes les seves companyes de l’equip i, especialment, al seu difunt pare. Aquesta és una prova que l’esport és tant femení, com masculí.