L’Institut Marta Mata organitza una quedada a la biblioteca per a celebrar Halloween

Primer d’ESO gaudeix d’una lectura de dos gran clàssics terrorífics: Frankenstein i Dràcula


Per: Miguel Ángel Ferrero i Marc Gascón


L’última setmana d’octubre, l’alumnat de 1r d’ESO ha participat en una lectura terrorífica per celebrar el Halloween a la Biblioteca del centre. L’alumnat ha après una mica més sobre el gènere literari de terror. Concretament sobre dos clàssics, Frankenstein, de l’escriptora anglesa, Mary Shelley; i Dràcula, de l’escriptor irlandès, Bram Stoker.

Els lectors d’aquesta quedada literària encarregats de llegir Dràcula han estat: el Joel Santamaria, Coordinador de la biblioteca i professor de Llengua i literatura castellanes, i l’Alexandra Ciotoi, alumna de Batxillerat. Les lectores dels fragments de Frankenstein han estat la Sandra Benaiges, Coordinadora lingüística i professora de Llengua i literatura catalanes, i la Roxana Valdés, alumna de 3r d’ESO B.

Els i les alumnes de 1r d’ESO van interactuar amb els narradors d’aquests clàssics responent les preguntes que es feien. També van aprendre moltes curiositats sobre aquests llibres i autors.

Sabíeu que en Frankenstein no era de color verd? En el llibre s’explica com la seva pell era transparent, se li veien les articulacions i els músculs. I, del famós comte Dràcula, sabíeu que no xuclava només sang? Els vampirs també es menjaven els cadàvers.