/

Com és el teu Nadal?

Expliquem com passaran el Nadal els redactors del M&M Report

L’Institut Marta Mata romandrà tancat del 23 de desembre fins al 9 de gener perquè tots marxem de vacances de Nadal, però cadascú celebrarà aquestes festes de diferent manera. Hem recollit una mostra de les diferents tradicions del nostre alumnat.

Bianca Bozero (alumna de 3r d’ESO C): Un Nadal catalanoromanès

“La Nit de Nadal fem cagar el tió. El dia de Sant Esteve, la meva mare fa uns canelons boníssims. El dia dels Sants Innocents fem bromes a algú de la família durant tot el dia. La nit de Cap d’Any celebrem el canvi d’any una hora abans perquè truquem a la meva àvia a Romania, tot i que aquest any serà el primer cap d’any sense ella.”

Melani Taucaité (alumna de 3r d’ESO A): Un Nadal a Lituània

“Aquest any serà molt especial perquè aniré amb la meva mare i el meu germà a Lituània. Al meu país el Nadal és molt bonic perquè està tot nevat i podem patinar, esquiar, baixar amb trineu per la muntanya… i sopar amb la meva família. El dia 6 no celebrem els Reis, però el 10 de gener és el meu aniversari; els regals no hi falten.”

Miguel Ferrero (alumne de 3r d’ESO A): Nadal colombià

“Per Nadal ens reunim la família i mengem carn amb melmelada de pinya. Xerrem molt i juguem al futbol. A Cap d’Any escoltem música colombiana i ballem. Els Reis Mags no els celebrem.”

Carla Punzano (alumna de 3r d’ESO A): Nadal tradicional a Catalunya

“La meva família i jo comencem el Nadal muntant l’arbre i fent galetes. La nit de Nadal fem un sopar elegant en algun restaurant i quan tornem a casa fem cagar el tió i ens posem pijames nadalencs. El matí següent obrim regals i anem a dinar a casa l’àvia. La nit de Cap d’Any ens reunim a casa meva i a les 12 llencem coets per celebrar el nou any. El dia 5 de gener anem a veure la cavalcada de Reis per recollir tots els caramels i carbó dolç que puguem i arribem a casa i preparem el got de llet, les galetes i la pastanaga perquè els Reis agafin forces per repartir els regals durant tota la nit.”

L’alumnat de l’Aula d’Acollida també ha explicat les seves tradicions nadalenques i celebracions amb pòsters explicatius.

Un Nadal a Geòrgia
L’Any Nou a Rússia
Els Nadal cubans

L’equip del M&M Report us desitja molt bones festes!

Redactor junior

close